Ракетний комплекс «Нептун» проходить фінальні випробування. На полігоні пройшли пуски ракет з бойовою частиною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одеській області на полігоні Збройних сил «Алібей» пройшли чергові випробування українського ракетного комплексу «Нептун», які знаходяться на завершальному етапі. Військові провели стрільби протикорабельних крилатих ракет РК-360МЦ з бойовою частиною.

Як повідомляє «АрміяInform», «Нептун» з першого пуску знищив ціль.

«Ракети проєкту «Нептун» є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не тільки корабельні цілі, а й наземні. Крім того, дані ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів», — зазначили у Генштабі ЗСУ.

РК-360МЦ «Нептун»

Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет — залп шести пускових установок, з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 секунд. Він призначений для знищення ворожих кораблів, наземної техніки й укріплень. Повний час розгортання — до 15 хвилин. Ракета Р-360 масою 870 кг має бойову частину, що важить 150 кг. Дальність пуску — до 280 км. Швидкість ракети сягає близько 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль — від 3 до 10 м. Комплекс після серійного запуску повинен надійти на озброєння Військово-морських сил ЗСУ.