УЄФА оголосила про відновлення Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Де і коли відбудуться матчі?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
УЄФА оголосила про відновлення Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Де і коли відбудуться матчі?

Спілка європейських футбольних асоціацій ухвалила рішення дограти футбольний сезон у серпні.

Про це повідомляє пресслужба УЄФА.

Розіграш Ліги чемпіонів відновиться 7 серпня. Цього та наступного дня (8 серпня) зіграють матчі 1/8 фіналу турніру. Матчі чвертьфіналу зіграють 12—15 серпня, півфіналу — 18—19 серпня, фінал — 23 серпня. Усі ігри починаючи зі стадії чвертьфіналу зіграють у Лісабоні (Португалія).

Турнір дограватимуть у форматі «фіналу восьми». Чвертьфінали та півфінали складатимуться з одного матчу. Жеребкування цих стадій заплановано на 10 липня.

До 1/4 фіналу ЛЧ вже вийшли «Аталанта», «Атлетіко», «ПСЖ» і «РБ Лейпциг». Інші учасники чвертьфіналу визначаться в парах «Ювентус» — «Ліон», «Барселона» — «Наполі», «Манчестер Сіті» — «Реал» і «Баварія» — «Челсі».

Зазначається, що фінал Ліги чемпіонів 2020 року мав приймати Стамбул. Однак через перенесення ігор до Лісабону, головний матч ЛЧ у Стамбулі зіграють вже у 2021 році.

Також вирішена доля й Ліги Європи. Змагання поновляться 5—6 серпня, коли зіграють матчі 1/8 фіналу. 10—11 серпня зіграють чвертьфінали, 16—17 серпня — півфінали. Фінальний матч запланований на 21 серпня. Матчі відбудуться в Німеччині. Нагадаємо, на стадії 1/8 фіналу в турнірі бере участь донецький «Шахтар».

  • 13 березня УЄФА скасувала матчі Ліги чемпіонів і Ліги Європи через спалах епідемії коронавірусу.
  • 17 березня УЄФА ухвалила рішення, що Чемпіонат Європи з футболу відбудеться влітку 2021 року.