Офіс генпрокурора порушив справу проти депутатів ОПзЖ через поїздку до Москви

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Офіс генпрокурора порушив справу проти депутатів ОПзЖ через поїздку до Москви

В Офісі генпрокурора порушили справу за статтею про держзраду проти депутатів «Опозиційної платформи — За життя» через їхню поїздку до Москви.

Про це повідомили у відомстві у відповідь на запит «Радіо Свобода».

Рішення про відкриття справи було ухвалене на виконання постанови Печерського райсуду, який зобов’язав це зробити.

«На виконання ухвали суду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111 КК України, за фактом поїздки народних депутатів України 10.03.2020 до Москви і переговорів з депутатами Держдуми Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту на Донбасі», — повідомили в ОГП.

Стаття ККУ щодо державної зради передбачає покарання від 12 до 15 років із можливою конфіскацією майна.

  • 10 березня 2020 року делегація нардепів від фракції ОПзЖ відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Держдуми Росії. Під час цих зустрічей сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Пізніше один з лідерів ОПзЖ Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив з ним цю ідею.
  • У липні 2019 року представники «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович і Тарас Козак зустрілися з тодішнім премʼєр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві, у штабі партії «Единая Россия».