Головний опонент Лукашенка на виборах заявив, що йому заблокували рахунки виборчого фонду

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Головному опоненту президента Білорусі Олександра Лукашенка на прийдешніх виборах Віктору Бабарикові заблокували рахунки передвиборчого фонду.

Про це повідомляється на офіційному сайті його штабу.

«Сьогодні, 17 червня 2020 року при спробі здійснення платежів за рахунок коштів виборчого фонду співробітники «АСБ «Беларусбанк» повідомили, що розрахунковий рахунок Віктора Бабарика, на якому розташований сформований виборчий фонд, заблокований — заарештовані видаткові операції за рахунком», — йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що документів, які б підтверджували арешт, надано не було. У штабі повідомляють, що на рахунках було сконцентровано близько 100 тисяч білоруських рублів (1,25 мільйона гривень).

«На неправомірність такої заборони буде звернено увагу уповноважених державних органів: нами будуть підготовлені і подані відповідні скарги», — підкреслили там.

  • Віктор Бабарико — один з головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. Він вже зібрав необхідні 100 тисяч підписів для висунення своєї кандидатури.
  • В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування.
  • 11 червня у білоруському Белгазпромбанку департамент фінансових розслідувань провів масштабні обшуки у справі про «відмивання коштів» . Банк до цього 20 років очолював Віктор Бабарико.