Профільний комітет Ради не підтримав оновлену програму дій уряду Шмигаля. Інші комітети теж вагаються

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Комітет Верховної Ради з економічного розвитку не підтримав доопрацьовану програму діяльності уряду Дениса Шмигаля.

Про це пише «РБК-Україна».

Комітет з питань економічного розвитку визначений профільним у питанні розгляду програми діяльності уряду. За підтримку її проголосували 5 членів комітету, 4 були проти, а ще 4 утрималися. Таким чином рішення рекомендувати парламенту схвалити цю програму дій не було ухвалено.

Водночас комітет рекомендував Раді визначитись шляхом голосування. Таке рішення підтримали 9 членів комітету.

Оновлену програму діяльності уряду розглядали й інші комітети. Наприклад, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав програму діяльності.

Також схвалили оновлену програму і у комітеті з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Однак у комітеті з питань свободи слова навпаки — зовсім не підтримали новий документ від Шмигаля та знову рекомендували відправити програму дій на доопрацювання.

  • 4 червня Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності уряду Дениса Шмигаля. За це рішення проголосували 245 депутатів.
  • Нардепи активно критикували цю програму, яку було викладено на 10 сторінках. Депутати називали її «рефератом», майже усі парламентські комітети одноголосно не затверджували її та рекомендували відправити на доопрацювання.
  • Доопрацьовану програму діяльності Кабмін схвалив 12 червня, а вже 15 червня подав її до парламенту. Замість 9 сторінок нова програма має 85.