У Росії ветеранів, які сидітимуть біля Путіна на параді, відправили на ізоляцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Росії ветеранів, які сидітимуть біля Путіна на параді, відправили на ізоляцію

Пресслужба президента російської федерації

У Росії близько 80 ветеранів Другої світової війни, які на параді сидітимуть поряд з президентом Росії Володимиром Путіним, ізольовані на курорті на два тижні через пандемію коронавірусу.

Про це пише Bloomberg.

Видання підкреслює, що рішення про карантин для пенсіонерів відображає серйозність заходів, введених чиновниками для захисту Путіна від коронавірусу, яким вже інфікувалися кілька високопосадовців, зокрема премʼєр-міністр Михайло Мішустін і прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

Таке рішення також допоможе захистити ветеранів, які знаходяться у групі особливо вразливих до коронавірусу.

Через пандемію Путін переважно перебуває в ізоляції у своїй резиденції в Ново-Огарьово, за межами Москви. Там встановили спеціальний тунель для дезінфекції та захисту від коронавірусу. Кожен відвідувач резиденції, проходячи через тунель, опиняється у «дрібнодисперсному водному тумані», який вкриває одяг і відкриті ділянки тіла дезінфекційним розчином.

  • Парад перемоги в Росії не відбувся 9 травня через пандемію. Однак Путін все ж вирішив провести парад 24 червня. Мер Москви Собянін порекомендував не ходити на Парад перемоги. Захід також вирішили перенести щонайменше в 10 містах.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв запрошення приїхати на парад в Росію.