Головний опонент Лукашенка перестав виходити на зв’язок

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Головний опонент президента Білорусі Олександра Лукашенка на прийдешніх виборах банкір Віктор Бабарико та його син, який очолює передвиборчий штаб батька, перестали виходити на звʼязок.

Про це заявили у штабі Бабарика, повідомляє TUT.by.

Зранку Віктор Бабарико з сином Едуардом поїхали здавати ще одну частину підписів у виборчу комісію і перестали виходили на звʼязок.

«Сьогодні вранці Едуард і Віктор поїхали здавати чергову частину підписів, зібраних нами. Зараз вони не виходять на звʼязок, телефони недоступні. ДФР двері не відчиняє, коментарів не дає», — повідомили в штабі Бабарика.

«Белтелерадіокомпанія» повідомила, що Бабарика затримали і доставили на допит. Його разом з сином допитують у рамках слідчих дій у справі про несплату податків в Белгазпромбанку, який Бабарико очолював протягом 20 років.

У штабі повідомляють, що Бабарико вже зібрав 425 тисяч підписів для висунення своєї кандидатури. В той же час, у ЦВК Білорусі повідомили, що Лукашенко і Бабарико здали необхідну кількість підписів до виборчих комісій для реєстрації їх кандидатами.

Напередодні стало відомо, що Бабарикові заблокували рахунки передвиборчого фонду. Там також зазначили, що документів, які б підтверджували арешт, надано не було. У штабі повідомляють, що на рахунках було сконцентровано близько 100 тисяч білоруських рублів (1,25 мільйона гривень).

  • Віктор Бабарико — один з головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі.
  • В опитуваннях на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування.
  • Лукашенко очолює Білорусь з 1994 року, для нього це вже шоста президентська виборча кампанія. Попередні президентські вибори в Білорусі відбувалися 11 жовтня 2015 року. Явка виборців становила 86,75%. Тоді Лукашенко набрав 83,49% голосів.
  • 11 червня у білоруському Белгазпромбанку департамент фінансових розслідувань провів масштабні обшуки у справі про «відмивання коштів». Бабарико пішов з поста глави банку в травні, щоб зосередитися на передвиборній кампанії.