Головний санлікар: В Україні коронавірусом могли заразитися понад 130 тисяч осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Головний санлікар: В Україні коронавірусом могли заразитися понад 130 тисяч осіб

Синиця Олександр / УНІАН

В Україні коронавірусом могли заразитися понад 130 тисяч осіб.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, в середньому в світі близько 30% тестів дають позитивний результат. «Китай на період спалаху виявляв 31%, в Україні в травні доходило до 40—45%. В середньому ми можемо говорити, що десь в середньому в Україні, можливо, потенційно хворіє 132 тисячі осіб. Але ці дані не є підтвердженими. Це модельна ситуація», — зазначив він.

Також Ляшко додав, що зараз Україна знаходиться на якомусь «плато». «Ми розуміли, що під час помʼякшення буде відбуватися стабільна реєстрація випадків, від 300 до 500. Зараз ми бачимо за останній тиждень зростання до 800 на добу. Це низка факторів, на які ми хочемо вплинути. Один з цих факторів — відсутність умов для дотримання санітарних норм людьми в транспорті, громадських будівлях та інших закладах», — підкреслив Ляшко.

  • За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 829 осіб. Це новий антирекорд. Всього в країні зафіксували 34 063 випадки захворювання на коронавірус.
  • Раніше голова МОЗ Максим Степанов пояснював, чому в Україні зростає кількість хворих на коронавірус — люди нехтують захисними масками, антисептиками та не дотримуються соціальної дистанції.