Кандидат у міністри освіти Шкарлет спростував плагіат у своїх роботах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кандидат у міністри освіти Шкарлет спростував плагіат у своїх роботах

Офіс президента України / Facebook

Кандидат у міністри освіти і науки, ректор Чернігівського державного технологічного університету Сергій Шкарлет заперечує наявність плагіату у своїх роботах.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«На сьогодні готується незалежний звіт, я висловив всі свої позиції. Я впевнено заявляю, що жодного плагіату немає», — сказав він на засіданні профільного комітету Верховної Ради.

Шкарлет підкреслив, що в тих чотирьох роботах, за якими його звинувачують у плагіаті, жодних порушень з його боку немає.

Кандидата у міністри зокрема звинувачували у запозиченні тексту монографії з наукової статті Людмили Ладушки. Сам Шкарлет стверджує, що це вона використовувала текст з його старої монографії, яку він видав у лютому 2014 року.

  • Посада міністра освіти залишається вакантною з 4 березня, відколи парламент відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Ганна Новосад, яка була міністром освіти і науки в Кабміні Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. Зараз обовʼязки міністра освіти і науки виконує Любомира Мандзій.
  • 2 червня президент Володимир Зеленський зустрічався з ректорами університетів, щоб обговорити питання вищої освіти. Пізніше президент розповів, що на посаду міністра освіти і науки претендують три кандидати: ректор Чернігівського державного технологічного університету Сергій Шкарлет, керівник апарату ОП Олексій Дніпров і нардеп від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.
  • Ексміністр освіти і науки Ганна Новосад звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. В інтервʼю для «Голосу України» у 2012 році Шкарлет заявляв, що за плагіат необхідно вводити покарання для всіх учасників навчального процесу.