Депутати «Євросолідарності» виступили на підтримку Порошенка. Під Печерським судом його підтримують сотні людей

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Депутати «Євросолідарності» виступили на підтримку Порошенка. Під Печерським судом його підтримують сотні людей

Євген Спірін / «Бабель»

Депутати «Євросолідарності» виступили на підтримку пʼятого президента України Петра Порошенка. Сьогодні, 18 червня, має відбутись засідання суду, на якому йому обиратимуть запобіжний захід у справі про схиляння до перевищення влади.

«Обвинувачення, що були висунуті Петру Порошенку, мають відтінок вибіркового правосуддя та політичної помсти. Це частина минулого України, а не її майбутнього. Так секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен відерагував на спробу оголосити підозру пʼятому президенту. Увесь цивілізований світ засуджує політичні репресії проти опозиції і її лідера Петра Порошенка. Навіть вчорашні соратники Зеленського називають ці підозри «нікчемним юридичним трешем», — зазначив представник фракції.

Крім того, під Печерським судом відбувається мирна акція на підтримку Петра Порошенка. Під судом зібрались сотні прихильників пʼятого президента.

Євген Спірін / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

  • Ще у 2018 році журналісти програми Bihus.Info опублікували розслідування, в якому стверджували, що сімʼя Сергія Семочка, колишнього керівника економічної контррозвідки СБУ має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі з його родичів — громадянство Росії. Порошенко відправив у відставку Семочка 12 квітня 2019 року, а сам Семочко згодом почав судитися з президентом Зеленським, вимагаючи поновити його на посаді.
  • 10 червня слідчі Держбюро розслідувань заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Адвокати пʼятого президента заявили про процесуальні порушення і вирушили у Офіс генпрокурора до Ірини Венедіктової на розмову. Цікаво, що 10 червня Порошенко був викликаний на допит у ДБР у іншій справі — контрабанда 43 картин всесвітньо відомих художників.
  • Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом у 2018 році, він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.
  • 16 червня у Порошенка помер батько. Генпрокурор Ірина Венедіктова подала клопотання, аби 18 червня відклали засідання щодо Петра Порошенка через похорон його батька. Проте напередодні Порошенко спеціально переніс похорон на 19 червня.