У Чорне море на патрулювання зайшов ракетний есмінець США USS Porter

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорне море на патрулювання зайшов ракетний есмінець США USS Porter.

Як повідомляє 6-й флот США у своєму Twitter, бойовий корабель проведе операцію з безпеки на морі для забезпечення стабільності мореплавання. Також корабель візьме участь у навчаннях із союзниками по НАТО (Туреччина, Болгарія, Румунія, Грузія), включаючи Україну.

USS Porter вже пройшов Босфор.

Йому на підмогу йде десантний корабель США USS Oak Hill (LSD-51).

Перед заходом у Чорне море USS Porter виконував місію у Баренцевому морі, куди вперше за 30 років увійшли кораблі НАТО через активність Росії в Арктиці.

Для есмінця це вже другий захід у Чорне море. Перший був у квітні.

  • USS Porter (DDG78) має на озброєнні ракети «Томагавк» (90 пускових установок), протичовнові ракети, а також зенітні керовані ракети RIM-161 SM-3, які можуть знищувати цілі на позаатмосферних висотах. Корабель — частий гість у Чорному морі. Минулого року він брав участь у військово-морських навчаннях Sea Breeze 2019, які проводила Україна і в яких брали участь 19 країн.
  • 2 червня Північноатлантичний альянс скасував низку військових навчань, а частину з них модифікував. Щорічні багатонаціональні навчання Sea Breeze — 2020, які триватимуть в Україні, будуть проводитися виключно в морській фазі із залученням авіації.