Порошенко після засідання суду звернувся до Зеленського. Його прибічники вирушили ходою до Офісу президента

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Петро Порошенко після засідання суду повів своїх прихильників до Офісу Володимира Зеленського. Він вважає кримінальну справу проти себе «дрібною помстою дрібних людей».

Про це повідомляє «5 канал».

Після завершення судового засідання прихильники колишнього президента зібралися йти до представництва Володимира Зеленського на Банковій. Порошенко поїхав туди на машині.

«Володимире Олександровичу, вас ніхто не боїться. Ні в цьому залі, ні на вулиці, ваших вказівок щодо того, щоб засадити Порошенка. Це кримінальний злочин. І в Україні, і в Європі, й у світі», — цитує звернення Порошенка до Зеленського «Новое время».

За що судять Порошенка?

Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

10 червня 2020 року ДБР заявило, що Порошенку повідомили про підозру у цій справі. Але адвокати заперечували вручення підозри — через «процесуальні порушення».