У Британії від коронавірусу помер малюк, якому було 13 днів. Це наймолодша в країні жертва пандемії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У Великій Британії від коронавірусу померла новонароджена дитина, якій виповнилося всього 13 днів. Це наймолодша жертва пандемії в країні. Тим часом загальна кількість інфікованих у світі перевищила 8 млн людей.

Про це повідомляє The Sun.

Немовля стало однією з 135 жертв коронавірусу за останню добу. Наразі у Британії це наймолодша людина, яка померла від коронавірусу. Новонароджену дитину в критичному стані доставили до лікарні в місті Шеффілд, що на півночі Англії, де вона невдовзі померла.

Зазначається, що в немовляти не виявили інших хвороб чи патологій. Лікарі планують ретельно дослідити тіло. Особи батьків та стать дитини не розголошують.

Попередньою молодою жертвою коронавірусу в країні став малюк, якому ледь виповнилося шість тижнів. На сьогодні в Англії та Уельсі померли лише троє дітей молодших за п’ять років.

Від коронавірусу частіше помирають люди похилого віку. Наразі рейтинг смертності дітей від інфекції в країні становить 1 до 1,7 млн.

У травні, за повідомленням BBC, у Британії помер новонароджений, якому виповнилося лише три дні. Його мати хворіла на коронавірус, який перейшов до малюка в утробі. Проте у дитини вірус став вторинним фактором смерті — основною причиною було кисневе голодування мозку.