«До чого тут ідеологія»: Медведчук прокоментував бізнес-партнерство із Коломойським

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«До чого тут ідеологія»: Медведчук прокоментував бізнес-партнерство із Коломойським

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Нардеп та один із лідерів партії ОПзЖ Віктор Медведчук заявив, що востаннє спілкувався із олігархом Ігорем Коломойським близько шести років тому, але це не заважає їм мати спільний бізнес.

Про це він розповів у коментарі «Схемам».

«Усі питання бізнесу викладені в моїй декларації. Більше ніяких коментарів я не даю. А партнерів у бізнесі дуже багато. Весь бізнес, він регулюється чинним законодавством. Комфортно чи не комфортно — просто так сталося і так є. Питання бізнесу — це питання бізнесу. До чого тут ідеологія?» — пояснив Медведчук.

Він розповів, що востаннє бачив Коломойського сім років тому, а говорив телефоном — шість років тому.

«Але ж це не заважає існуванню бізнесу», — підкреслив Медведчук.

За даними журналістів, у декларації Медведчука на його дружину зареєстровано понад сотню різних компаній, зокрема і офшорних. Через низку таких фірм дружина Медведчука Оксана Марченко володіє часткою у підприємствах, де свою частку має і Ігор Коломойський. Наприклад, у ПрАТ «Львівобленерго», ПрАТ «Прикарпаттяобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», а також металургійних заводах ПрАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» і АТ «Запорізький завод феросплавів».

  • Напередодні журналісти проєкту «Схеми: корупція в деталях» оприлюднили інформацію, що Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності «Телерадіокомпанії «Студія 1+1». Відповідно до декларації, дружина Медведчука — телеведуча Оксана Марченко є кінцевою власницею компанії Bolvik Ventures Ltd з Британських Віргінських островів. Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».
  • Медіагрупа «1+1» заявила, що не володіє інформацією про те, чи контролює Медведчук частку в телеканалі «1+1».