Путін написав статтю про Другу світову війну. Він виправдав анексію країн Балтії та заявив, що СРСР не планував нападати на Німеччину

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Путін написав статтю про Другу світову війну. Він виправдав анексію країн Балтії та заявив, що СРСР не планував нападати на Німеччину

Andrey Rudakov / Bloomberg via Getty Images

Президент Росії Володимир Путін написав статтю про Другу світову війну, у якій виправдав анексію країн Балтії. Він також вважає відповідальним за цю війну увесь світ.

Статтю опублікував американський журнал National Interest.

У цьому матеріалі Путін пише про те, що саме СРСР та його армія зробили вирішальний внесок у розгром нацизму під час Другої світової війни. Водночас він запевняє, що немає жодних документальних даних про те, що сам Радянський Союз планував першим напасти на Німеччину.

Також Путін написав, що анексія країн Балтії була виконана за згоди влади цих країн і відповідала «тогочасним нормам міжнародного права».

На думку російського президента, зараз на Заході проявляється «історичний ревізіонізм» щодо результатів Другої світової війни і це є дуже небезпечним. Він закликав країни світу зберегти поствоєнну систему міжнародних відносин, а також запросив США, Велику Британію, Китай та Францію провести спільний саміт, який це підтвердить.

  • У Росії близько 80 ветеранів Другої світової війни, які на параді сидітимуть поряд з президентом Росії Володимиром Путіним, ізольовані на курорті на два тижні через пандемію коронавірусу.
  • Депутат польського сейму і член комісії з репарацій Януш Шевчак заявив, що Німеччина повинна виплатити Польщі $900 млрд як компенсацію за збитки, нанесені країні під час Другої світової війни.