Учасникам пробного ЗНО кошти повернуть з фонду боротьби з коронавірусом — майже 52,5 млн грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Учасникам пробного ЗНО кошти повернуть з фонду боротьби з коронавірусом — майже 52,5 млн грн

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив рішення уряду про повернення коштів учасникам пробного Зовнішнього незалежного оцінювання. Для цього виділять гроші з Фонду боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу».

З Фонду виділять 52,45 млн гривень. Повертати гроші почнуть через два тижні — з 1 липня, через відділення ПриватБанку.

Учасники пробного ЗНО, які мають картку цього банку, отримають SMS-повідомлення про зарахування коштів. Якщо учасник не має картки, він отримає SMS-повідомлення, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні ПриватБанку.

  • Пробне тестування мало відбутися 15 і 17 червня, але його скасували через загрозу коронавірусу. ЗНО можна сласти вдома — Центр оцінювання розповів, як це зробити.
  • За участь в оцінюванні учасник сплатив по 145 гривень за кожен навчальний предмет. Більшість цих коштів витратили на друк зошитів для тестування.
  • Можливість проведення в Україні основної сесії Зовнішнього незалежного оцінювання в заплановані терміни розглянуть 20—22 червня. Але прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі нема підстав для скасування чи перенесення ЗНО. Оцінювання можуть перенести тільки за умови різкого зростання числа хворих на коронавірус.