Ляшко приїхав у Житомир звільняти керівника лабораторії, але його не впустили

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ляшко приїхав у Житомир звільняти керівника лабораторії, але його не впустили

Синиця Олександр / УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко приїхав у Житомир з наказом про звільнення з посади виконувача обовʼязків директора Житомирського обласного лабораторного центру Зиновія Парамонова, але його не впустили всередину та скандували: «Ганьба».

Про це повідомляє Житомир.info.

Раніше Парамонов кілька днів не приймав зразки на ПЦР-тести, заявляючи про перевантаження лабораторії. Після цього в Міністерстві охорони здоров’я почали готувати наказ про його звільнення, бо він не впорався зі своїми обов’язками.

Працівники центру стали на захист Парамонова, вимагаючи не звільняти його. Ляшко вже вдруге приїжджав до центру.

«Ми змінюємо керівника робіт, бо зараз є виконуючий обовʼязки за наказом, і уповноважуємо іншу людину на здійснення функцій головного санітарного лікаря області. З 22 червня уряд змінив підхід до впровадження адаптивного карантину, повноваження обласного санітарного лікаря розширюються: саме він буде клопотати перед регіональною комісією ТЕБ та НС про введення карантинних обмежень, щоб стримувати коронавірус. Ця особа на рівні області отримує більші повноваження і на ньому більша відповідальність. Мені потрібно, щоб люди оперативно, ефективно реагували, оскільки за цими рішеннями стоять сотні життів», — пояснив колективу Ляшко.