Кличко: Міські пляжі Києва вже відкрили для купання

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Кличко: Міські пляжі Києва вже відкрили для купання

Salvador Martin Yeste / Unsplash

Київські пляжі дозволили відкрити для купання після висновків Держпродспоживслужби.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів і 20 зон відпочинку без купання. Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили ітакож якість питної води у фонтанчиках на пляжах», — сказав Кличко.

На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости. Мер наголосив, що відкриття пляжів — це «черговий тест на свідомість для киян».

«Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки — соціальна дистанція, санітайзери», — сказав Віталій Кличко.

  • 15 червня мер Києва Віталій Кличко наголосив, що у столиці заборонена робота закладів харчування всередині та нічних клубів, також заборонено купатися на пляжах.
  • Раніше Кличко заявив, що столиця не переходить на третій етап послаблення карантину, який стартував Україні 10 червня. За словами мера, в Києві не знижується кількість хворих на коронавірус, а тому столиця не відповідає нормам за критерієм інцидентності.
  • У комунальному підприємстві Києва «Плесо» раніше повідомили, що пляжний сезон у столиці стартує, коли температура води підніметься до +18 градусів, що дозволить провести її лабораторні дослідження.