Лукашенко заявив, що зірвав революцію у Білорусі. І це «не жарт»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив, що зірвав революцію у Білорусі. І це «не жарт»

Гонтар Володимир / УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що владі вдалося зірвати план дестабілізації країни і не дозволити організувати в країні революцію. При цьому він наголосив, що це «не жарт».

Про це повідомляє державне агентство «Белта».

«Спостерігаючи за ситуацією в протягом останньої доби, я бачу, що активізувалися певні сили […], розгойдуючи ситуацію в країні. Ми це спостерігали, і давно. Але нам все-таки вдалося зробити деякі кроки на випередження і зірвати масштабний план дестабілізації Білорусі (це не жарт і не залякування) і приведення країни до якогось майдану. Така була мета», — заявив Лукашенко.

Він також додав, що владі вдалося «зірвати маски», але не уточнив з кого. «Маски зірвані з певних не тільки ляльок, які у нас тут були, але і ляльководів, які сидять за межами Білорусі», — зазначив білоруський президент.

Голова Комітету держконтролю Білорусі Іван Тертель заявляв про «ляльководів у «Газпромі», які нібито стоять за діяльністю опонента Лукашенка — затриманого Віктора Бабарика.

Раніше Лукашенко попередив силовиків, що не можна допустити під час передвиборчої президентської кампанії несанкціонованих мітингів, і побоюється, що можуть з’явитися «групи бойовиків, які захочуть організувати побоїще на площі». Він закликав силовиків не допустити перетворення збору підписів на несанкціоновані мітинги та масові заходи і натякнув на Майдан в Україні.

  • 18 червня у Білорусі затримали головного опонента Лукашенка Віктора Бабарика та його сина. Проти Бабарика порушили справу про участь у злочинній організації. Вони перебувають у СІЗО.
  • Того ж дня у Мінську відбувся пікет солідарності на підтримку активістів і політиків, затриманих під час президентської виборчої кампанії. Біля пікетів зі збором підписів за альтернативних кандидатів у президенти країни вишикувався кількакілометровий живий ланцюг.