Центр протидії корупції: Венедіктова підтвердила НАЗК, що у неї годинник Hublot, але він за 5 тис. гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підтвердила Національному агентству з питань запобігання корупції (НАПК), що має наручний годинник марки Hublot, але вони не справжні, а копія за 5 тисяч гривень.

Про це повідомляє громадська організація «Центр протидії корупції» (ЦПК), яка отримала відповідь від НАЗК.

«Як думаєте, Венедіктова справді носить підробку (пацани на районі засміють) чи генпрокурорка бреше і носить справжній Hublot?», — зазначили у ЦПК і додали, що годинник генпрокурора з колекції Big Bang — він може коштувати до €10 000.

  • Раніше активіст Сергій Стерненко написав заяву на Венедіктову через те, що вона «забула задекларувати годинник за $10 300 і не вказала, що є співзасновником і членом ГО «Харківський правовий центр» спільно з чоловіком».
  • До цього журналісти програми «Схеми» повідомляли, що Венедіктова та її чоловік (заступник начальника Департаменту кіберполіції Денис Колесник) задекларували квартиру в Харкові, хоча фактично проживають у Києві на Андріївському узвозі. Дані про користування нерухомістю в столиці в їхніх деклараціях за 2019 рік відсутні.
  • Вищий антикорупційний суд зобовʼязав Національне антикорупційне бюро розпочати провадження про можливе недекларування майна Іриною Венедіктовою. Генпрокурор згодом повідомила НАЗК про конфлікт інтересів через її кримінальне провадження.