У Чернівцях ресторатори знову вимагають дозволити їм працювати. Цього разу прийшли з каструлями

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Чернівцях під обласною державною адміністрацією відбулася акція протесту рестораторів. Вони вимагають дозволити працювати їхньому бізнесу з 22 червня.

Про це повідомляє місцеве видання «ІА АСС».

За їх даними, в мирному протесті взяли участь близько 200 представників ресторанного бізнесу. На акцію принесли з собою — каструлі, тарілки та ложки.

Люди тримали плакати із написами: «Відкрийте ресторани!», «Не забирайте у людей можливість працювати!». Усі протестуючі – у масках, рукавичках та дотримуються соціальної дистанції.

В ОДА пояснили, що поки не буде зменшення кількості хворих на COVID-19, ресторани не відкриють.

«Епідситуація в області складна. Лікарні на межі заповнення. Нових хворих на коронавірус щодоби стає більше. Поки 7 днів поспіль не буде зменшення кількості хворих, ми не дозволимо працювати ресторанам», — наголосив перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

  • Наприкінці травня у Чернівцях власники ресторанів та організатори урочистих подій вже виходили на протест. Тоді просили владу відкрили заклади громадського харчування з 10 червня.
  • Чернівецька область за критеріями Міністерства охорони здоров’я не готова до послаблення карантину. Станом на 19 червня в області зафіксували 4 211 випадків коронавірусу — це найбільше по всій Україні.