Головлікар Олександрівської лікарні: Відділення реанімації переповнене, навантаження на медиків збільшилось

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Головний лікар Олександрівської лікарні в Києві, яка приймає заражених коронавірусом, Людмила Антоненко повідомила про переповнене реанімаційне відділення. Вона також розповіла, що навантаження на медиків дуже зросло.

Про це Антоненко повідомила в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Переповнене відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легень. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важкі хворі з вираженою дихальною недостатністю помирають», — наголосила вона.

Головлікар розповіла, що за час роботи із зараженими коронавірусом медики вже навчились визначати COVID-19 без тестів, лише за клінічними симптомами. До того ж підтвердити діагноз може і комп’ютерна томографія легень.

«Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходять до лікарні відразу з високою лихоманкою. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка теж спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, є клінічна картина. Є певні зміни на компʼютерній томографії легень», — пояснила Антоненко.

  • В Україні черговий антирекорд — 921 новий хворий на коронавірус. Всього в Україні коронавірусом заразилися 34 984 людини, померли від нього 985.
  • Через зростання кількості нових хворих на коронавірус адаптивний карантин продовжили до 31 липня.