На Алясці з тундри евакуювали «Чарівний автобус», який став популярний через фільм «Тепер я йду у дику далечінь»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На Алясці з тундри в районі Деналі 1-й батальйон 207-го авіаційного полку Нацгвардії за допомогою вертольота CH-47 Chinook евакуював автобус International Harvester K-5, 1946 року випуску, який став популярним завдяки книзі та фільму «Тепер я йду у дику далечінь» (Into the Wild).

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії Аляски.

Автобус з номером 142 або як його називають «Чарівний автобус» тривалий час був притулком для мисливців і мандрівників. Після виходу на екрани фільму автобус став популярним і сотні фанатів вирішили повторити небезпечний шлях головного героя Крістофера Мак-Кендлесса, який прожив у цьому автобусі 114 днів і помер від голоду після отруєння.

Sgt. Seth LaCount / Alaska Army National Guard

У Нацгвардії пояснили, що через погану підготовку туристів і небезпечний маршрут військовим з 2009 року по 2017 рік довелося провести 15 пошуково-рятувальних операцій, щоб евакуювати поранених туристів.

Що тепер буде з культовим автобусом влада Аляски поки не вирішила. Швидше за все його облаштують як туристичну локацію.

Книга і фільм Into the Wild розповідають автобіографію Крістофера Мак-Кендлесса, який залишає все своє майно, віддає накопичені гроші і йде жити у дику природу. Він бере собі псевдонім Олександр Суперволоцюга і мандрує по США і Мексиці. У підсумку від добирається до Аляски.

Головну роль у фільмі виконує Еміль Хірш. Картина отримала дві номінації на премію «Оскар», а Американський інститут кіномистецтва назвав фільм одним з десяти кращих за 2007 рік.