Twitter позначив ролик від Трампа як «оманливе ЗМІ». У ньому біла дитина женеться за темношкірою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Twitter позначив ролик від Трампа як «оманливе ЗМІ». У ньому біла дитина женеться за темношкірою

Chip Somodevilla/Getty Images

Соціальна мережа Twitter уперше позначила пост президента США Дональда Трампа як «засіб масової інформації, який вводить в оману».

Про це пише BBC.

Президент опублікував ролик, в якому темношкіра дитина тікає від білої під час гри. Відео супроводили підробленими титрами телеканалу CNN. У них йдеться: «Переляканий малюк тікає від маленького расиста», після чого слідують звинувачення CNN у поширенні фейкових новин.

«Америка — це не проблема. Проблема — фейкові новини», — йдеться в кінці ролика. При натисканні на попередження від Twitter користувачеві відкривається сторінка, на якій повідомляється: «Президент поділився версією відео, яке, як підтвердили багато журналістів, було відредаговано і використано з підробленими титрами CNN».

  • 26 травня соцмережа Twitter назвала фейком пост Трампа, в якому він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента поштою, і запропонувала дізнатися більше інформації про такий вид голосування. Трамп заявив, що соцмережа втручається у вибори і придушує свободу слова. Після цього Трамп оголосив про намір регулювати соціальні мережі. А ті, що не піддадуться регулюванню, він пообіцяв закрити. 29 травня Трамп видав указ проти «цензури» у соцмережах.
  • 29 травня Twitter знову зацензурувала Трампа, цього разу «за прославлення насильства» в його повідомленні про реакцію силових структур на протести в Міннеаполісі.