У США підліток дотримувався норм антикоронавірусної безпеки та навіть не виходив з дому, але все одно інфікувався і помер

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

В Іллінойсі від коронавірусу помер 16-річний підліток, який дотримувався всіх норм безпеки та навіть не виходив з дому з початку пандемії, а його батьки вживали навіть більше дезінфекційних заходів, ніж було необхідно.

Про це повідомляє Kaiser health news.

Хлопець захворів раптово — вранці йому було зле, вдень він ледь розмовляв, а ввечері вже не міг стояти на ногах і впав у ванній. Його терміново доставили до лікарні, навіть не здогадуючись, що причиною такого стану міг бути коронавірус.

Родина Гестів була дуже обачною і навіть вживала більше заходів безпеки, ніж було необхідно. Усі члени родини знімали взуття перед домом і дезінфікували його, знезаражували поверхні меблів, на вулиці ходили в масках і дотримувались соціальної дистанції.

Раніше Андре був цілком здоровий, проте лікарі виявили в нього діабет першого типу, з рівнем цукру в крові вдесятеро вищим за норму. Ця хвороба часто виявляється внаслідок зараження коронавірусом. Також у нього був жар і кашель, тому лікарі одразу протестували його на коронавірус, який виявили тільки з другої спроби.

Хлопця підключили до апарату ШВЛ, але йому ставало все гірше — за кілька днів у лікарні в нього почалися проблеми з мозком, серцем, легенями та іншими органами. Жодні дії лікарів не допомагали. Йому давали «Ремдесивір», проте нирки та печінка швидко вийшли з ладу.

Частина симптомів Андре збігалися з рідкісним запальним синдромом дітей, який виникає через реакцію імунітету на коронавірус. На 11 день у лікарні, коли стан підлітка дещо стабілізувався, з’явилась надія на одужання. Проте вже наступного дня у хлопця відмовило серце і він помер.

Коронавірус також виявили у двох сестер Андре, проте з симптомів вони мали тільки слабкість і легку температуру.

Смерть хлопця шокувала спільноту міста. Він став першою жертвою коронавірусу в штаті, молодшою за 18 років.