В аеропортах Кіпру будуть робити тести на коронавірус. Але рандомно

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В аеропортах Кіпру будуть робити тести на коронавірус. Але рандомно

Igor Starkov / Unsplash

В аеропорту Кіпру будуть вибірково робити тести на COVID-19 у туристів, які прибувають до країни. Таким чином уряд хоче додатково захиститись від поширення вірусу. Про це повідомляє Associated Press.

Міністр охорони здоровʼя Константінос Іоанну заявив, що працівники охорони здоровʼя в аеропортах будуть проводити вибіркове тестування 10—15% з 1 500 пасажирів, які, згідно з оцінками, будуть прибувати щодня протягом наступних кількох тижнів.

Заступник офіційного представника уряду Кіпру Панайотіс Сентонас заявив, що такі заходи було вжито, «щоб не ризикувати позитивною епідеміологічною картиною». Країна прагне відновити життєво важливий сектор туризму, на який безпосередньо доводиться 13% її економіки, але при цьому вона хоче уникнути нових спалахів вірусу.

На Кіпрі вдалося знизити рівень коронавірусной інфекції завдяки майже тримісячному «локдауну».

Нагадаємо, що наразі українці теоретично можуть поїхати у США, Албанію, Велику Британію, Туреччину й із 27 червня — у Туніс. Кіпр і Чорногорія також планують відкрити кордони для українців, якщо в Україні не буде стрімко зростати кількість хворих на коронавірус. Вони переглядають своє рішення щотижня. З 1 липня планують відкрити кордони Грузія та Єгипет — на курорти в Шарм-ель-Шейх, Хургаду та Мерса-Матрух.