Європарламент ухвалив резолюцію проти расизму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Європарламент ухвалив резолюцію проти расизму

Koshu Kunii / Unsplash

Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій висловив схвалення мирних масових демонстрацій проти расизму і поліцейського насильства, що відбуваються в низці країн після вбивства у США афроамериканця Джорджа Флойда. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

При цьому євродепутати зажадали від Єврокомісії активніше боротися зі «структурним расизмом» і заборонити метод так званого «расового профілювання» — коли людей певного кольору шкіри або з іншими особливостями зовнішності без приводу перевіряють працівники поліції.

Одночасно з цим Європарламент засудив залучення президентом США Дональдом Трампом Національної гвардії для придушення заворушень, що виникли під час антирасистських протестів у країні.

Крім того, в резолюції йдеться, що работоргівля є «злочином проти людяності». Країни-члени ЄС і європейські інститути повинні «офіційно визнати історичну несправедливість щодо чорношкірих і людей з іншим кольором шкіри, яка була злочином проти людяності».

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн пообіцяла вжити додаткових заходів проти расизму і дискримінації в Європі. Дебати на цю тему, за словами фон дер Ляєн, повинні будуть початися в Брюсселі вже наприкінці червня.

Напередодні Рада ООН з прав людини засудила дискримінаційну та насильницьку роботу поліції США.