На Донеччині на розтяжці підірвалась колишня полонена «ДНР» Бучок. Це вже другий замах на неї

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишня полонена в’язниці «Ізоляція» МГБ «ДНР» Валентина Бучок підірвалась на розтяжці біля свого будинку в селі Іванопілля Донецької області. Про це повідомив керівник Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко у Facebook.

«Скоєно напад на Валентину Бучок. Валентина, колишня полонена «ДНР», вʼязниці «Ізоляція» МДБ «ДНР», сьогодні вранці підірвалася на розтяжці у дворі свого будинку в селі поруч з Костянтинівкою Донецької області», — повідомив Щербаченко.

Наразі вона в лікарні — у жінки ушкоджене обличчя та мʼякі тканини кінцівок, їй зробили операцію.

Це не перший замах на неї — у жовтні 2019 у двір біля будинку Бучок підкинули гранату, винних досі не знайшли.

Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що попередня правова кваліфікація події — ст. 15 (замах на злочин), ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Валентина Бучок — колишня полонена так званої «ДНР». У лютому 2017 року вона працювала у Донецьку в компанії ДТЕК, перевіряючи покази електролічильників. Тоді її викрали просто на вулиці, звинуватили у «шпигунстві» та засудили до 17 років вʼязниці. Майже рік її тримали в полоні й катували. Бучок внесли в списки на обмін, і 27 грудня 2017 року, після звільнення, вона змогла приїхати на підконтрольну Києву територію.

Жінка є свідком у справах про злочини так званої «ДНР».