У Києві перевірили 27 розважальних закладів на дотримання карантинних вимог. У 17 виявили порушення

Автор:
Костя Войтенко
Дата:

Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог у ніч проти 20 червня провели рейди в 27 розважальних закладах Києва. У більшості з них виявили порушення.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Мобільні групи, до яких входять представники Держпродспоживслужби, районних держадміністрацій, комунального підприємства «Київблагоустрій» та муніципальної охорони, виявили порушення в 17 закладах з 27. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності (за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей»).

Щодо діяльності двох закладів відкрили кримінальні провадження (за статтею 325 КК України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням»).

У КМДА повідомили, що станом на 19 червня комісії перевірили виконання протиепідемічних заходів на 2 365 об’єктах Києва: 1 020 — заклади громадського харчування, 900 — продовольчі магазини, 445 — об’єкти непродовольчої групи товарів разом із салонами краси та об’єктами іншого профілю, які приймають відвідувачів.

За результатами складено 375 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

«Під час проведення комісійних заходів виявлені порушення переважно на об’єктах громадського харчування, а саме: відсутність засобів індивідуального захисту — працівники працюють без масок, рукавичок; відсутність 5-денного запасу засобів індивідуального захисту; не проводиться контроль термометрії працівників; недостатня кількість дезінфекційних засобів; незахищеність продуктів харчування; відсутність захисних екранів; проведення обслуговування відвідувачів у закритих залах кафе, а не на літніх майданчиках тощо», — повідомляє пресслужба КМДА.