Вибух у багатоповерхівці в Києві: Кличко заявив, що будинок доведеться демонтувати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, де вранці стався вибух, доведеться демонтувати, оскільки по стояку, який обрушився, проживають понад 100 осіб.

Про це мер заявив у коментарі «ТСН» на місці події.

«Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, найімовірніше, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей до їхніх квартир, аби вони забрали необхідні речі. Бо будь-якого моменту може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку», — сказав Кличко, додавши, що людей за речами пустять після перевірки будівлі.

Мер зазначив, що мешканців будинку евакуювали, а постраждалим нададуть тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів. Також він заявив, що рятувальники продовжують розбирати завали.

«Сказати точно, що під завалами нікого не залишилося, ми поки не можемо», — заявив Кличко.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Ймовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали 2 людини. Також рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 4 осіб.
  • Поліція розглядає кілька версій, в тому числі і підрив. Порушено кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.