Ексрадник президента США Болтон не підтримає на виборах жодного з кандидатів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Ексрадник президента США Болтон не підтримає на виборах жодного з кандидатів

Chip Somodevilla / Getty Images

Ексрадник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон, який збирається опублікувати компрометуючу книгу про свого колишнього боса — президента Дональда Трампа, заявив, що на прийдешніх виборах не підтримає нікого.

Про це повідомляє ABC News.

Болтон не вважає Трампа гідним своєї посади і навіть сумнівається в його ідейній щирості, але при цьому не буде підтримувати і його опонента.

«Я не думаю, що він підходить для цієї посади. Я не думаю, що він компетентний для цієї роботи. Я не думаю, що він є консервативним республіканцем… Я не голосуватиму за нього в листопаді. Безумовно, я не буду голосувати й за Джо Байдена», — сказав Болтон.

За словами Болтона, у скандалі, який стався з приводу тиску на президента Зеленського, його метою було добитися допомоги для України.

«Усе, що ми намагалися зробити, — це домогтися надання допомоги Україні. Тому що в інтересах Америки було це зробити. Ми потурбуємося про Байдена пізніше», — сказав він.

  • Джон Болтон був радником президента США до вересня 2019 року. Він став третім, хто обіймав цю посаду за Трампа. Болтон працював із квітня 2018 року, був прихильником жорсткої зовнішньої політики і надавав перевагу війні замість переговорів: він переконав президента розірвати кілька міжнародних договорів і вийти з Ради ООН з прав людини. Однак вони розходилися з Трампом у питаннях відносин з Північною Кореєю, Іраном, Росією і Афганістаном.
  • Адміністрація Дональда Трампа спробувала через суд заборонити публікацію мемуарів Джона Болтона, проте суд заявив, що заборонити книгу неможливо. При цьому суд розкритикував Болтона за відмову від перевірки мемуарів розвідкою — вони можуть зашкодити національній безпеці.