На Донеччині відновив роботу КПВВ «Новотроїцьке»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Донецькій області відновив роботу контрольно-пропускний пункт «Новотроїцьке», який закривали через карантин. Про це повідомляє пресслужба Донецької ОДА.

У громадян, які їдуть з тимчасово окупованих територій, будуть міряти температуру та запитувати, чи був контакт з хворими на коронавірус. Якщо був — їх пропустять лише за згоди на самоізоляцію з використанням додатку «Дій вдома».

Нагадаємо, 10 червня на Донбасі відкрили два КПВВ: «Станицю Луганську» в Луганській області і «Мар’їнку» в Донецькій області. З 1 червня вони перейшли на літній графік роботи.

Раніше повідомлялось, що бойовики пропускають людей через «Станицю Луганську» тільки двічі на тиждень. Напередодні бойовики висунули Україні умови для розблокування роботи КПВВ. Зокрема, вимагають, щоб пункти вʼїзду-виїзду на Донбасі перетинали лише за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією чи обсервацією.

На окупованих територіях живуть понад 280 тисяч громадян, які мають можливість отримувати пенсії та соціальні виплати на підконтрольній Україні території.