Міністр Ткаченко продав свою частку в Одеській кіностудії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що продав свою частку в Одеській кіностудії через наявність конфлікту інтересів.

Про це пише Інтерфакс.

«Рішення про вступ на посаду міністра було ухвалене швидко, протягом одного тижня. Конфлікт інтересів був очевидним, оскільки держава володіє 50%+1 акцією Одеської кіностудії, які перебувають в управлінні міністерства. Тому продаж повинен був бути оперативним», — пояснив він.

Свої 25%-1 акцій Ткаченко продав відомому банкіру Олександру Морозову. За словами міністра, після обрання нардепом він лишався власником цих акцій без права впливу та контролю за діяльністю кіностудії. Також Ткаченко відмовився називати суму угоди, посилаючись на комерційну таємницю.

«Олександр давно знає про моє бажання зберегти кіностудію. Вважає, що, зважаючи на активний розвиток кіно в Україні, з точки зору бізнесу, кіностудія може стати перспективним проєктом медійного міста. Він як людина, якій не чужа культура, також вважає важливим підтримати її і цей проєкт», — підкреслив міністр.

  • 4 червня Верховна Рада проголосувала за призначення Олександра Ткаченка новим міністром культури та інформаційної політики. За таке рішення проголосували 263 депутати.
  • Постанову про призначення Ткаченка прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Ради 3 червня. Того ж дня його кандидатуру підтримали на профільному комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. Місце Ткаченка у Раді зайняв юрист і колишній суддя Денис Маслов.