Грузинський журналіст знову образив Путіна і підтвердив, що на нього готували замах за попередні висловлювання

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Грузинський журналіст знову образив Путіна і підтвердив, що на нього готували замах за попередні висловлювання

RUSTAVI 2

Журналіст грузинського телеканалу «Мтаварі архі» Георгій Габунія знову звернувся до президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише «Грузія-онлайн».

У своєму зверненні до президента Росії журналіст знову використовував нецензурну лексику. Він також сказав, що «від усього серця» бажає Путіну смерті, «щоб весь світ хоч трохи видихнув».

«Я не ставлю знак рівності між Володимиром Путіним та російською нацією. Я поважаю російських людей і люблю їх культуру. Відданий песик президента Росії Рамзан Кадиров так само не символізує Чечню», — уточнив журналіст.

Габунія кілька разів сказав, що не боїться смерті. Він додав, що не сумнівається в тому, що за підготовкою замаху на нього стоїть голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

Весь час звернення журналіст говорить грузинською, потім звертається до Путіна російською і каже, що навіть «не буде оскверняти його могилу».

Повний випуск програми можна подивитися тут.

  • У липні 2019 року телеведучий «Руставі-2» Георгій Габунія нецензурно висловився в прямому ефірі, звертаючись до російського президента Володимира Путіна. Він заявив, що «такій людині» немає місця на грузинській землі, назвавши Путіна «смердючим окупантом» і нецензурними словами.
  • Серед російських журналістів такі слова викликали хвилю обурення, а лідер Чечні Рамзан Кадиров взагалі заявив, що Габунію потрібно «заховати за сімома парканами», інакше з ним можуть зробити те, на що «він заслуговує».
  • Пізніше «Руставі-2» тимчасово припинив мовлення після погроз про вторгнення та погроми від мітингувальників, які зібралися біля будівлі каналу.
  • Раніше стало відомо, що власник «Руставі-2» Кібар Халваші вирішив його продати. Він готовий зробити це на відкритому конкурсі, але заявив, що не продасть телеканал експрезиденту Міхеілу Саакашвілі.
  • Нове керівництво «Руставі-2» ухвалило рішення звільнити журналіста Георгія Габунію, який у прямому ефірі вилаяв президента Росії Володимира Путіна. Крім нього, було звільнено ще кілька журналістів, проти них подадуть позови за збитки.
  • Після цього колишній гендиректор телеканалу разом із низкою звільнених працівників вирішили створити новий канал під назвою «Мтаварі архі». Георгій Габунія також зараз там працює.