Reuters: Китай та Індія домовилися розвести війська у спірному регіоні, де сталася сутичка з десятками жертв

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Reuters: Китай та Індія домовилися розвести війська у спірному регіоні, де сталася сутичка з десятками жертв

ITBP / Facebook

Представники Китаю та Індії домовилися розвести війська у спірному прикордонному регіоні, де сталася сутичка з десятками жертв.

Про це з посиланням на джерела в індійському уряді пише Reuters.

Зустріч між військовими чиновниками відбулась у понеділок, 22 червня, і тривала декілька годин. На ній сторони намагались знизити напруження, яке почалося у спірному регіоні Ладакх після смертельної сутички між прикордонниками обох країн.

«Обговорили способи розведення [військ] у всіх місцях зіткнень у Східному Ладакху, їх увалять обидві сторони», — зазначило джерело.

  • У 1962 році почалася Китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання про лінію кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Уранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових внаслідок прикордонного конфлікту в Ладакху. Незабаром стало відомо про загибель 20 індійських прикордонників.
  • Китай почав будувати дороги та дамбу на території Індії після чергового прикордонного конфлікту.