У Делі 25 розкішних готелів стануть центрами для пацієнтів з коронавірусом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У індійській столиці Делі 25 розкішних готелів, серед яких пʼятизірковий Suryaa, перепрофілюють у центри невідкладної допомоги пацієнтам з коронавірусом.

Як повідомляє The Guardian, готелі будуть приймати хворих з легким або середнім ступенем тяжкості.

Готелі повинні забезпечити близько 15 тисяч місць, при цьому головний міністр Делі Арвінд Кейривал прогнозує, що столиці буде потрібно 150 тисяч лікарняних ліжок до кінця липня. До цього часу кількість хворих має сягнути пів мільйона людей, згідно з оцінками спеціалістів.

Таке рішення дозволить зменшити навантаження на лікарні Делі.

Зараз працівники готелів проходять навчання з догляду за хворими на COVID-19, щоб у разі потреби допомогти лікарям. Персонал готелів у той же час побоюється за своє здоровʼя і неохоче приймає план уряду.

Керівники частини готелів вже висловилися проти рішення влади. Вони заявили, що головним пріоритетом залишається здоровʼя персоналу готелів. Ще один негативний фактор — подальші фінансові збитки. Субсидій готелі не отримають, але зобовʼязані будуть здавати номери за низькими цінами — $66 за номер (5 000 рупій). В цю ціну входить і харчування.

  • Індія станом на 23 червня займає четверте місце за кількістю хворих на коронавірус — інфіковані 441 924 особи. Померли понад 14 тисяч осіб.
  • В Індії в штаті Уттар-Прадеш (на північ від його столиці Лакхнау) група мавп напала на лаборанта медичного коледжу в Меєруті та викрала зразки крові, взяті у хворих на коронавірус.