НАЗК перевірить інформацію про вечірку нардепа ОПзЖ Христенка. Журналіст писав, що її організували у Москві за $1 млн з Кіркоровим та Лепсом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
НАЗК перевірить інформацію про вечірку нардепа ОПзЖ Христенка. Журналіст писав, що її організували у Москві за $1 млн з Кіркоровим та Лепсом

Facebook / Федор Христенко

Національне агентство із запобігання корупції перевірить інформацію, про те, чому народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Федір Христенко не вніс до своєї декларації витрати на організацію вечірки у Москві для своєї дружини.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції, посилаючись на відповідь НАЗК на запит.

«НАЗК направило вимоги з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю за своєчасністю подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані народним депутатом», - йдеться у відповіді НАЗК.

Якщо НАЗК знайде порушення, то обіцяє «вжити заходи, передбачені законом».

Facebook / Центр Протидії Корупції

У лютому журналіст Денис Казанський повідомив, що Христенко організував вечірку для своєї дружини в честь її дня народження на $1 млн. За його словами, Христенко начебто орендував готель у центрі Москви – «Four season», а на свято запросив одразу кількох зірок російського шоу-бізнесу – Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Григорія Лепса, Поліну Гагаріна та інших.

  • В Офісі генпрокурора порушили справу за статтею про держзраду проти депутатів «Опозиційної платформи — За життя» через їхню поїздку до Москви.
  • Партія «Опозиційна платформа — За життя» опублікувала на своєму сайті привітання до Дня Росії. У політсилі заявили, що Росію вітають «від імені всіх українців».