Зеленський зробив першу заяву через негоду на заході України. «Тримає на контролі» та дав завдання направити гумвантаж

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський зробив першу заяву через негоду на заході України. «Тримає на контролі» та дав завдання направити гумвантаж

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає на контролі ситуацію на заході України, де вже кілька днів вирує негода. При цьому, це його перша заява щодо негоди у західних областях.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Зеленський обговорив з урядом допомогу для людей, які потерпають від повеней та сильних опадів. Він дав завдання відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж.

В Офісі президента додають, що Зеленський щодня заслуховує звіт про ситуацію з негодою у Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій.

«Повені – це страшна проблема, яка вимагає ретельного стратегічного вирішення. А зараз ми маємо оперативно потурбуватися про людей, які залишаються без світла, чиї домівки затопило», — сказав Зеленський.

  • У західних областях України вже кілька днів вирує негода. Через великі дощі місцеві річки почали виходити із берегів, проривати дамби та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди страждають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Поліцейські та рятувальники активно працюють над ліквідацією наслідків та допомагають евакуйовуватися місцевим жителям.
  • У районах підтоплення очікують підвищення рівня води у річці Прут до 6,5 метрів. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголошений «червоний» рівень небезпеки.
  • 13 червня в девʼяти областях України сильний вітер і злива призвели до знеструмлення 348 населених пунктів. 11 червня у Волинській і Львівській областях через бурі було знеструмлено 241 населений пункт. Найбільше постраждала Львівська область, зокрема Львів. На Львівщині загинула одна жінка, на будинок якої впало дерево.