«Робоча баба, як корабельна сосна»: Арахамія і Корнієнко назвали змонтованим відео, на якому вони обговорюють колегу

Автори:
Костя Войтенко, Катя Мещерякова
Дата:
«Робоча баба, як корабельна сосна»: Арахамія і Корнієнко назвали змонтованим відео, на якому вони обговорюють колегу

Сергій Бортник / «Бабель»

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко і керівник парламентської фракції політсили Давид Арахамія на брифінгу під час візиту в Миколаїв обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву, думаючи, що мікрофони вимкнені. Один з них сказав, що жінка — «робоча баба, як корабельна сосна», а після початку скандалу заявив про «монтаж» і «вирвану з контексту фразу».

Інцидент стався 23 червня на брифінгу Корнієнка та Арахамії в Миколаєві, куди вони приїхали для формування регіонального виборчого штабу для участі у місцевих виборах.

Пряму трансляцію заходу на YouTube вело місцеве видання «НикВести». Думаючи, що мікрофони перед ними вимкнені, народні депутати неформально поспілкувалися один з одним.

Корнієнко сказав Арахамії: «Аллахвердієва — взагалі красуня. Баба робоча, як корабельна сосна. Вона тут відх*ярить триста зустрічей за чотири місяці. І виграє. Вона така вживу».

Той відповів, що у цієї жінки багато енергії.

«Ти до президента її заведеш, ти побачиш. Він підстрибне. Викурить всі айкоси. Скаже: “Баба — так. Баба — так”», — продовжує Корнієнко.

Пізніше «НикВести» обмежило доступ до відео з прямою трансляцією. Але багато ЗМІ пізніше опублікували нарізки з неформальним спілкуванням депутатів.

Ірина Аллахвердієва, яка була обрана до Верховної Ради у 2019 році за списком «Слуги народу» під 116 номером, вже прокоментувала відео, назвавши його «фейком» і «монтажем».

«Мені вже подзвонили Давид Арахамія і Саша Корнієнко і присягнулися, що не говорили нічого з опублікованого. Очевидно, йшлося про потенційних кандидатів в мери та списки партії на місцевих виборах», — написала вона у Facebook.

Сама Аллахвердієва назвала скандал «спробою звести політичні рахунки».

Корнієнко у своєму Facebook написав, що прізвище Аллахвердієвої було вмонтоване у відео, а інші його слова — вирвані з контексту. Він разом з Арахамією теж вибачився перед жінками.

«Ми обговорювали товаришів і соратників по політиці як товариші та соратники по політиці. Відносини між нами всіма, незалежно від статусів депутатів, гендеру і статі — приблизно однакові. Трошки близькі, трошки іронічні, але в будь-якому випадку це відносини людей, які об’єднані однією метою і є командою. Так, у нас є специфіка мови, якою ми спілкуємося між собою. І це наша внутрішньопартійна справа», — написав він.