Кількість жертв коронавірусу в Латинській Америці сягнула відмітки в 100 тисяч

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У країнах Латинської Америки загальна кількість померлих через коронавірус досягла 100 тисяч. У самій лише Бразилії від інфекції померло понад 50 тис. людей — країна стала другою в світі після США, яка досягла такого показника.

Про це повідомляє Reuters.

Регіон з густонаселеними містами та високими показниками бідності стикається зі спалахом у той час, як поширення інфекції та смертність в Європі та Азії поступово знижуються. Кількість інфікованих подвоїлась менш ніж за місяць і сягнула відмітки в 2 млн.

Справжні масштаби ураження коронавірусом, ймовірно, значно глибші через те, що країни Латинської Америки провалили суворі програми з тестування населення. Багато чиновників вважають, що справжня кількість померлих може бути значно вищою.

Найбільш населена країна регіону — Бразилія — лише за останню добу має близько 40 тис. нових випадків інфікування та понад 1,3 тис. смертей. За весь час був інфікований більш ніж мільйон людей.

Друга за ступенем ураження коронавірусом Мексика зафіксувала за добу понад 2,2 тис. нових випадків захворювання та 793 смерті. За весь час у країні інфікувалися понад 190 тис. людей, а від ускладнень померли більш ніж 23 тисячі.

Зазначається, що коронавірусна криза поглиблюється і в Центральній Америці. Зокрема, у Гватемалі за добу вперше зареєстрували понад 700 випадків захворювання і 35 смертей. За весь час у цій країні з 17 млн населення зареєстрували майже 13 тис. випадків інфікування та 582 смерті.