ЄС планує відкрити кордони для іноземців з 1 липня, але пускатиме не всіх

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

ЄС планує відкрити кордони з 1 липня, але пускатиме лише громадян тих країн, де епідемічний показник кращий або відповідає європейському. Блок переглядатиме цей показник для кожної іноземної країни щотижня.

Про це повідомляє Reuters.

Євросоюз відкриває кордони для рестарту туристичного бізнесу, який зазнав удару внаслідок локдауну, але з огляду на можливу другу хвилю коронавірусу залишає певні обмеження. Зокрема, без проблем зможуть в’їхати лише ті іноземці, у чиїх країнах епідемічна ситуація краща або відповідає європейській.

Згідно з проєктом, розглянутим у Брюсселі, епідемічний показник випливає з розрахунку 16—20 нових випадків захворювання на 100 тис. населення протягом 14 днів.

Також ЄС оцінюватиме показники тестування, відслідковування контактів, успіхів у лікуванні, достовірність цих даних і взаємність дозволу на в’їзд громадянам країн блоку. Євродипломати підкреслюють, що критерії для в’їзду будуть змінюватися і не матимуть обов’язкового характеру.

Запропонований метод оцінки епідемічного стану в іноземних країнах наразі виключає можливість в’їзду на територію ЄС громадян США, більшості країн Латинської Америки, Росії, Південної Африки, Ірану, Саудівської Аравії тощо.