Уряд ухвалив заходи для боротьби з наслідками повені на заході України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд схвалив комплекс заходів для боротьби з наслідками повені на заході країни. Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з планом, до 1 липня має бути організовано обстеження зруйнованих і пошкоджених будинків, постійний нагляд за станом річок, а також допомога для потерпілого та евакуйованого населення. У постраждалих районах також повинен бути санітарно-епідеміологічний нагляд, щоб не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів.

До 1 липня повинні бути обстежені всі пошкоджені дороги. Місцева влада має підрахувати розміри збитку, щоб уряд виділив гроші на відновлення. Населенню також обіцяють фінансову допомогу від держави. Міністерство економіки спільно з головами облдержадміністрацій має подати орієнтовний розрахунок коштів на засіданні Кабміну 25 червня.

Міністерство внутрішніх справ має організувати охорону обʼєктів критичної інфраструктури, будівель і майна населення, щоб запобігти мародерству.

«Ми знаємо, що робити і маємо почерговий план. Насамперед треба допомогти людям, дати їм зараз воду, харчі та дах над головою. Ми опануємо ситуацію і почнемо відновлювати інфраструктуру і житло в постраждалих регіонах», — сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

За прогнозами Укргідрометцентру, ситуація в регіоні має стабілізуватися до кінця цього тижня. У всіх регіонах опади поступово припиняються, однак підвищення рівня води у водоймах ще можливо.