Центр громадського здоровʼя: Завдяки карантину менше українців хворіли на грип і ГРВІ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Центрі громадського здоров’я заявили, що завдяки карантину в цьому епідемічному сезоні на грип і ГРВІ перехворіли на пів мільйона менше людей, ніж у попередній.

Так, за даними ЦГЗ, з 30 вересня 2019 до 17 травня 2020 року на грип і ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей. А минулого сезону було 5,4 млн хворих. Показник захворюваності на 7,1% менший порівняно з минулим сезоном.

«Таке зниження захворюваності можна пояснити карантинними заходами, які впровадили для боротьби з COVID-19», — наголосили у ЦГЗ.

При цьому внаслідок цих захворювань померла 71 людина, зокрема двоє дітей. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

Також ЦГЗ уточнює, що кількість пацієнтів із тяжкою гострою респіраторною інфекцією, зокрема з пневмонією, збільшилася вдвічі порівняно з минулим сезоном.

У ЦГЗ наголошують, що в Україні дотепер мало людей вакцинуються від грипу. Цього сезону могли вакцинувати 542 тисячі українців, але погодилися це зробити вдвічі менше людей — 238 тисяч (0,6% населення). При цьому з 15,1 млн людей з групи ризику вакцинувалися лише 1,6%.