«Діти низької якості»: профспілки вимагають відставки голови соцкомітету Ради через скандальні заяви

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту ветеранів Галина Третьякова заявила, що у людей, які отримують матеріальну допомогу, народжуються «діти низької якості». Федерація профспілок (ФПСУ) вимагає, щоб її відкликали з цієї посади.

Про це йдеться у заяві ФПСУ.

«Під час виступу на вебінарі, що був організований Київською школою економіки у травні 2020 року, пані Третьякова навела приклади «стерилізації осіб», які бажають отримувати соціальну допомогу, і «стерилізації жінок», у яких немає вищої освіти, та стверджувала, що найкращим офіційним курсом у галузі соціальної політики є ненадання жінкам соціальних допомог у разі, коли їхні діти (за її термінологією) будуть «дуже низької якості», — повідомляє Федерація профспілок.

У своєму відкритому листі Федерація вимагає від спікера парламенту Дмитра Разумкова відкликати Третьякову із посади голови комітету із соцполітики.

Під час травненового вебінару Третьякова розповіла, що коли люди народжують дітей винятково заради матеріальної допомоги, то країна отримує дітей «низької якості».

«Коли демографічно надаємо такі кошти, які використовуються сімʼєю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати йому рівні права, освіту, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримаємо, скажу жорстко, дітей дуже низької якості. Вони призводять до того, що теж сідають на державні кошти», — заявила Третьякова.

  • Реальний розмір прожиткового мінімуму в Україні — 4,2—4,3 тисячі гривень. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
  • За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи, у 2020 році рівень бідності в Україні становитиме 45%. Це на 6,5% більше, ніж у 2019 році.