Геращенко: Порошенко системно дискредитував Авакова. Він пропонував йому очолювати інше міністерство, тільки не МВС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Геращенко: Порошенко системно дискредитував Авакова. Він пропонував йому очолювати інше міністерство, тільки не МВС

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Петро Порошенко, коли став президентом, одразу запропонував Арсену Авакову піти з посади міністра внутрішніх справ. За його словами, Порошенко «системно дискредитував» Авакова.

Про це Геращенко заявив в інтерв’ю «РБК-Україна».

«У суспільстві створено якесь сприйняття, що Арсен Аваков — це погано. Це було закладено ще у 2014 році. Порошенко вклав величезні сили в системну дискредитацію міністра внутрішніх справ, щоб його послабити як політика і члена коаліції. Навесні 2014 року, коли Петро Олексійович став президентом, перше, що він запропонував: нехай Аваков піде з посади міністра внутрішніх справ, нехай він стане міністром економіки, міністром фінансів — ким завгодно, тільки не главою МВС. Порошенко хотів керувати країною як Кучма, у якого були всі силові важелі в кишені», — розповів Геращенко.

За його словами, після того як Аваков залишився міністром, «почалася системна дискредитація». Але Геращенко додає, що, попри це, у владі був «певний баланс сил ці п’ять років».

Натомість, наголошує заступник Авакова, у президента Володимира Зеленського нема завдання забрати собі всі силові важелі. «Не стоїть [завдання]. Володимир Олександрович хоче, щоб у країні реально велася боротьба зі злочинністю, з корупцією», — каже Геращенко.

Він додає, що після відходу Порошенка вже нема «системної дискредитації» Авакова, хоча є групи людей, незадоволених його роботою. За словами Геращенка, це депутати з фракції «Голос» і частина депутатів «Слуги народу».

«Але, хлопці, якщо вам щось не подобається, скажіть, що йде не так — ми готові змінюватися. Але з тих, хто підписав постанову про відставку Авакова, жоден не прийшов до міністра або до мене і не сказав: “Ви не так працюєте, працюйте по-іншому”», — розповів Геращенко.