Адвокати: Януковичу не оголошували підозру у держзраді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Адвокати: Януковичу не оголошували підозру у держзраді

Светлицький Сергій / УНІАН

Захист експрезидента-втікача Віктора Януковича заперечує вручення йому підозри у вчиненні державної зради.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Державне бюро розслідувань бреше про те, що Віктору Януковичу було повідомлено про підозру у державній зраді шляхом вчинення дій, спрямованих на підрив суверенітету й обороноздатності України. Ніяких повідомлень вручено не було», — заявив адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, адвокати, які представляють інтереси Януковича, прибули в зазначений у повістці час до ДБР. «Привезли пакет документів про поважність причин неявки самого клієнта. І ще раз нагадали представникам відомства, що оскільки Віктор Янукович офіційно отримав тимчасовий притулок і перебуває на території РФ за загальновідомою адресою, усі документи повинні вручатися йому виключно в порядку міжнародної правової допомоги», — розповів адвокат.

За словами адвоката, ДБР викликало Януковича 23 червня для допиту, куди прибули представники експрезидента. Сердюк також додав, що подібну «провокацію» ДБР здійснює, щоб перебити інформаційну хвилю негативу на адресу відомства після закриття низки справ щодо пʼятого президента Петра Порошенка.

  • Напередодні ДБР оголосило підозру Януковичу. Його та ексміністрів оборони Дмитра Соломатіна і Павла Лебедєва підозрюють у підриві обороноздатності України.
  • 18 червня Держбюро розслідувань знову викликало на допит Януковича для дачі свідчень у справі про здачу Криму російським військам.
  • Раніше адвокати Януковича передали до ДБР заяву експрезидента. Вони заявили, що Янукович готовий співпрацювати з бюро.