«До програми питань немає». Шмигаль пояснив, чому Рада відмовилася підтримати програму Кабміну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«До програми питань немає». Шмигаль пояснив, чому Рада відмовилася підтримати програму Кабміну

УНІАН

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль пояснив провал голосування у Верховній Раді за програму уряду небажанням депутатів давати Кабміну імунітет.

Про це він розповів в інтервʼю журналу «Новое время».

«Депутатський корпус відкрито заявив про небажання давати уряду імунітет. А ми за цим і не женемося», — розповів премʼєр.

Він додав, що уряд напрацьовував програму спільно з депутатами. «Цей документ — справді суспільний договір між урядом, парламентом і суспільством. У ньому прописані всі напрямки, куди ми йдемо і чого хочемо в перспективі 3—4 років. Більшість питань і побажань депутатських комітетів до документа враховані. Тому у депутатів до програми як до документа питань сьогодні немає», — пояснив Шмигаль.

Премʼєр додав, що цей документ стане основою, за якою уряд буде працювати і співпрацювати з парламентом. «У нас рівна і конструктивна робота з комітетами Верховної Ради», — підкреслив він.

  • Рада відмовилася підтримати програму дій уряду 18 червня. Перед цим комітет Ради з економічного розвитку не підтримав доопрацьовану програму діяльності уряду Шмигаля.
  • 4 червня Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності уряду Шмигаля. За це рішення проголосували 245 депутатів.
  • Нардепи активно критикували цю програму, викладену на 10 сторінках. Депутати називали її «рефератом», майже всі парламентські комітети не схвалили та рекомендували відправити її на доопрацювання.