Розслідування авіакатастрофи: у Пакистані перевірять «сумнівні» ліцензії 150 пілотів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Розслідування авіакатастрофи: у Пакистані перевірять «сумнівні» ліцензії 150 пілотів

H.KHAN/Anadolu Agency via Getty Images

Компанія Pakistan International Airlines усуне від польотів 150 пілотів через сумніви у достовірності їхніх льотних ліцензій. Про це повідомляє The New Indian Express.

Спеціальна комісія перевірить їхні ліцензії на відповідність міжнародним і внутрішнім стандартам польотів. Якщо недостовірність ліцензій підтвердиться — пілотів звільнять.

Перевірку документів у співробітників авіаперевізника почали після того, як у їхній справжності засумнівався міністр авіації Пакистану. Про це він заявив під час доповіді про катастрофу пасажирського Airbus A-320 у травні цього року. Тоді загинули 97 людей.

У матеріалах попереднього звіту про розслідування авіакатастрофи йдеться, що пілоти не були зосереджені під час польоту й обговорювали пандемію коронавірусу. Міністр цивільної авіації країни Гулам Сарвар Хан наголосив, що пілот проігнорував інструкції авіадиспетчерів, а ті не повідомили екіпажу під час другої спроби посадити літак, що двигуни сильно пошкоджені.

  • 22 травня у Пакистані розбився пасажирський літак А-320 авіакомпанії Pakistan. Тоді на борту перебували 91 пасажир і 8 членів екіпажу. Лайнер виконував внутрішній рейс із Лахору до Карачі. Літак розбився в густонаселеному районі неподалік аеропорту Карачі за хвилину до приземлення. У катастрофі вижили двоє людей, їх госпіталізували з опіками та переломами.