У пʼятницю поліція перекриє частину траси Одеса — Рені. Там очікують затоплення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У пʼятницю поліція перекриє частину траси Одеса — Рені. Там очікують затоплення

МВС

Поліція Одеської області з ранку пʼятниці перекриє ділянку дороги Одеса — Рені через можливе підтоплення.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Трасу перекриють о 08:00 в межах 48 і 54 км (між автомобільними мостами Маяки і Паланка). Проїзд буде закритий до особливого розпорядження комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, 27—29 червня через повінь на Дністрі біля села Маяки очікується підйом рівня води до пів метра, тому можливе затоплення траси Одеса — Рені, городів і обʼєктів в селі Яськи та місті Біляївка (Одеська область).

  • У західних областях України вже декілька днів вирує негода. Через сильні дощі місцеві річки почали виходити з берегів, проривати греблі та підтоплювати населені пункти. Найбільше від негоди потерпають три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.
  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками стихії. Закарпаття оцінює збитки в 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить в біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • Кабмін виділив 754 млн гривень з резервного фонду для надання допомоги постраждалому населенню та на відновлення інфраструктури. 82 млн гривень підуть підрозділам МВС для ліквідації наслідків.