Reuters: Китай розпочав будівництво дороги та військового табору у спірному регіоні. Індія також створює укріплення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Китайці розпочали будівництво дороги та військового табору неподалік нещодавнього місця зіткнення з індійськими прикордонниками у спірному регіоні Ладакх.

Про це пише Reuters із посиланням на супутникові знімки компанії Maxar.

Знімки датовані 22 червня. Порівняно із 22 травня на них присутні велика кількість техніки, військові намети та різні конструкції. Китай уже побудував міст через гірську річку і споруджує табір для військових.

«Супутникові знімки з долини Галван за 22 червня показують, що «розведення» [військ] насправді не те слово, яке (індійський) уряд повинен використовувати», — сказав експерт із супутникових даних в Австралійському інституті стратегічної політики Натан Русер.

Однак і з індійського боку також помітні зміни. Зокрема, на іншому березі гірської річки Індія збудувала щось схоже на барикади або захисні бар’єри від можливої атаки з боку китайців.

  • У 1962 році почалася Китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання про лінію кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Уранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових внаслідок прикордонного конфлікту в Ладакху. Незабаром стало відомо про загибель 20 індійських прикордонників.
  • Китай почав будувати дороги та дамбу на території Індії після чергового прикордонного конфлікту.